
خانواده بی تردید مهمترین نقش را در ایجاد و هدایت خلاقیت كودك دارد. فرزندان خلاق به آرامش روانی و اعتماد به نفس نیاز دارند
اشاره: همه ما اغلب با دیدن كودكانی كه رفتار قابل ملاحظه ای دارند، از آنها به عنوان كودكان نابهنجار یاد می كنیم، برخی از معلمان نیز با دیدن چنین دانش آموزانی، بدون ارزیابی هوش و توان خلاقیت او، برخوردهای نادرستی از خود نشان می دهند. البته این رویه در مورد پدر و مادران چنین فرزندانی هم صادق است. یكی از دوستان می گوید: چند سال پیش در گفت وگو با یكی از پدران مراجعه كننده به كانون اصلاح و تربیت، متوجه شدم كه پدری، فرزندش را به خاطر شیطنت، شوخ طبعی، رفتار گاه احمقانه و در نهایت زبل بازی بر زمین كوفته بود، به عبارت دیگر او با این عمل خود، فرزند خلاق خود را ناخواسته به فرزند بزهكار مبدل كرده بود. چون فرزندش پس از این رفتارهای نابهنجار پدر، دچار دگرگونی اساسی شده بود، چرا كه از آن فرزند خلاقه با فكر مثبت دیگر اثری نبود. او باید این بار خلاقیت اش را در رفتارهای بزهكارانه دنبال می كرد؟
به راستی شما پدران و مادران و اولیای مدرسه ها، چقدر با مقوله خلاقیت و ارتباط آن با یادگیری كودكان آشنایی دارید؟ مطلبی را كه «خانم نگین برات دستجردی»دراین مورد گردآوری كرده است،در ذیل می خوانید.
اگر چه تمدن و فرهنگ بشری نتیجه تلاش همه آدمیان در تمام دوران هاست، اما غنا و عظمت آن را مدیون گروه كوچكی از انسانها هستیم كه كاشف، مخترع، هنرمند یا متفكر نامیده می شوند. از كشف آتش تا اختراع رادیو و سفینه های فضایی، از نقاشی های دیواری در غارها تا آثار هنرمندانی نظیر كمال الملك و پیكاسو و از اولین آثار مكتوب تا نوشته ها و سروده های فردوسی و شكسپیر همه محصول كار و اندیشه جمع كوچكی از بشریت است. تمدن بشر مرهون اندیشه خلاق آدمی بوده و دوام آن نیز بدون بهره گیری از خلاقیت كه عالی ترین عملكرد ذهن انسان محسوب می شود ، غیر ممكن خواهد بود. عصاره خلاقیت غیرقابل پیش گویی بودن است.